Vakantie(werk)

Zoals ieder jaar zijn wij dit jaar weer tijdens de Sneekweek in Terherne geweest. De bedoeling was om tijdens die week de steiger te vernieuwen. In ons enthousisame zou ik dat “klusje” samen met Fulco doen. Al tijdens het opmeten van de de 108! steigerplanken besefte ik dat dit geen klusje meer was, maar een volwassen klus. Toen ook nog eens bleek dat de locale houthandel het hout niet bezorgde werd het inschakelen van een klusbedrijf nog urgenter dan het al was. Na enige navraag te hebben gedaan kwam ik terecht bij een van de vijf locale klusbedrijven Meint Pebesma. Dat bleek een gouden greep, met Meint samen het hout opgehaald en in anderhalve dag de klus geklaard. Ik moet toegegeven dat Meint en Fulco het meeste werk hebben gedaan. Mijn bijdrage was het slopen van de oude steigersdelen, het kortzagen en in ca 7 keer afvoeren naar de stort in Grou. Het resultaat mag gezien worden (zie foto’s). De rest van de week wat gevaren, en gewinkeld in Joure, Sneek en Heerenveen. Ik heb dat winkelen aan mij voorbij laten gaan. Tot grote vreugde van Thea hebben we maandag ook de garage nog volledig uitgeruimd, schoongemaakt, opnieuw ingedeeld en ook nog wat naar de stort gebracht. De Sneekweek is grotendeels aan ons voorbijgegaan, we zijn alleen nog naar de laatste Skutsjes wedstrijd op het Sneekermeer wezen kijken. Op dinsdag wilde Thea ondanks het mooie weer naar huis naar Theo de kat, Fulco en ik wilden niet, maar toen de tranen bij Thea kwamen zijn we toch maar gegaan. Volgend jaar maar weer gaan en dan anders indelen….

Vakantiewerk3luik