kort verslag (juni juli)

Week 26 van 28 juni t/ 4 juli
Thea’s mobiliteit is door de nieuwe ROXX rolstoel aanmerkelijk toegenomen, zij trippelt met één voet en rolt met haar linkerhand de rolstoel in alle door haar gewenste richtingen. Gaat ermee voor de toiletdeur staan, brengt ons naar lift. Als ik haar soms nog even duw met de rolstoel en de voor haar verkeerde kant opduw remt ze met haar linkervoet en geeft aan welke kant ze op wil, kortom ze neemt de regie op sommige punten weer over. Het gevoel in haar rechterbeen kom langzaam aan terug, ze kan haar knie nu al ca. 10 cm zelfstandig omhoog brengen als ze in bed ligt. Thea heeft van Thea Schardijn een mini whiteboard gekregen om op te oefenen (tekenen en schrijven met haar linkerhand)
Week 25 van 21 tot 27 juni
Dinsdag bij de fysiotherapie, stond Thea volledig vrij enhield zichzelf in balans.
De nieuwe lichtere rolstoel zorgt weer voor meer mobiliteit voor Thea, ze stept met één voet stuurt en geeft duidelijk de richting aan waar zij naar toe wil. Ze brengt ons nu naar de lift, kortom de tijd van braaf aan tafel zitten is voorbij.

Week 24 van 14 tot 20 juni

Het is zover Thea wil niet meer in bed gelegd worden voor het eten, nog even en ze heeft weer meer energie dan wij. Kenmerkend voor deze week is het terugkeren van woorden, nog niet in de juiste context en volgorde, maar toch. Voor de 2e keer de status map van Thea doorgenomen. Zoals de vorige keer toch weer confronterend als je zwart op wit de medische terminologie ziet staan. Ik weet en besef dat deze rapportages ook maar momentopnames zijn. Het is een duaal gebeuren aan de ene kant je optimistische kijk op de ontwikkelingen en aan de andere kant je realistische kijk op diezelfde ontwikkelingen. Je wordt a.h.w. heen en weer geslingerd tussen deze 2 invalshoeken. Moeilijk om mee om te gaan, toch maar kiezen voor de hoop. / Co

Week 23 van 7 tot 13 juni
/ Co
Ieder avond wordt Thea door ons in bed gelegd, ik heb daar een 10 stappen transfer / rolstoel / bed instructie voor gemaakt, je moet dat goed doen, anders trek je bijvoorbeeld haar schouder uit de kom. Wij beheersen de techniek inmiddels allemaal (ook de meisjes). Het is goed om te zien dat Thea weer volop bezig is om terug te komen, zet zich in bed weer af met haar rechtervoet, oefent zeer goed met de logopediste, zegt weer woorden en zinnen, alleen het laatste beslissende woord voor het totale begrip ontbreekt nog.
Heb een laptop in haar kastje gezet met het programma digitaal. http://www.afasie-digitaal.nl/ Gisteren (zondag) met het programma geoefend, Thea spreekt de woorden na en wijst (meestal) de goede tekst aan, zeer bemoedigend!
Ik heb een Fir-Tex vest besteld, dat is een vest dat de drager 10% meer energie geeft. De F1 coureurs van Red Bull rijden er ook mee. Baat het niet dan schaadt het niet.
http://nl.fir-tex.com/

 

Firtex

Citaat ” FIR-TEX werkt als volgt: In plaats van dat de thermo-energieke straling die het menselijk lichaam uitstraalt verloren gaat, werkt FIR-TEX als een soort van spiegel. Het transformeert deze straling tot FIR en stuurt het terug, in dezelfde golflengte, het lichaam in. Het kan op een bepaalde manier tot gevolg hebben dat uw energie gebruikt wordt om nieuwe energie op te wekken.” einde citaat


Wat eraan vooraf ging
Voor de oplettende lezer geven de mijlpaaltjes en goed inzicht m.b.t. wat de naaste omgeving meemaakt wanneer een familielid een CVA krijgt. In de 1e nachten na de CVA wordt er op vele websites gezocht naar informatie. Meestal met dezelfde conclusie, ieder geval is individueel, er kan dus geen prognose worden gegeven. Ook alle vragen aan de medici eindigen met deze conclusie. Vervolgens worden alle mogelijke scenario’s gewogen, tot het eindeloos zoeken op Funda naar een geschikte bungalow. Pas na enkele weken wanneer er enige lichtpuntjes zijn, komt men weer een beetje aan slapen toe.