Aan de slag….vervolg

Er zijn momenten dat ik ineens de geest krijg, zo ook vandaag, op korte termijn wordt de bovenverdieping vergroot. Daarover later meer. Om de voorzijde van de bovenverdieping niet al te negatief laten afsteken t.o.v.  de nieuwbouw heb ik in een opwelling de schrootjes verwijderd. Gelijk maar het isolatiemateriaal meegenomen. Het ziet er  dan zo uit.  Zie foto onder ,  mooie kale constructie die vraagt  om een afwerking waarbij de balken in het zicht blijven.

Deze vergroting heeft alles te maken met het revalidatietraject, om op (bijna) alles voorbereid te zijn is woonruimte een belangrijke factor. De bovenverdieping wordt in deze aanpak geschikt gemaakt voor evt. tijdelijke assistentie indien dat onverhoopt nodig zou zijn. Gelukkig heb je allerlei softwarepakketjes waarbij je je ideeën in beeld kunt brengen. Door de nieuwe dakopbouw over de volle breedte aan de achterzijde ontstaat er een behoorlijke ruimte die om een goede invulling vraagt.

De lay out zou er als volgt uit kunnen zien. Meerdere slaapplaatsen zijn mogelijk, natte groep erbij en je hebt een volledige slaapverdieping. Ik heb nog ca. 2 maanden de tijd voordat de dakopbouw gerealiseerd wordt, dus eerst de voorzijde tussen de bedrijven maar goed afwerken. Daarna ga ik eens een besluit nemen over de defitintieve indeling van de bovenverdieping. Thea is blij gestemd niet zozeer over hoe de bovenverdieping er uit komt te zien, maar meer over het opruimen dat ik noodgedwongen moet doen. Eén ding is zeker, ik heb nog steeds niet het gevoel dat ik tijd over heb. Het is voor een goede zaak, dus geen enkel probleem.Nu enige tijd verder ben ik er (weer) achter dat slopen vele malen sneller gaat dan weer opbouwen, de timmerlieden die destijds de bovenverdieping hebben gebouwd waren kwalitatief absoluut verschillend. Aan de rechterkant heeft iemand gewerkt die het met de maatvoering niet zo nauw nam, te korte balken etc. Aan de linkerkant er veel beter getimmerd. Ze hebben waarschijnlijk gedacht schrootjes erover en je ziet er niks meer van.  Ik ben nu zover dat ik de kant en klare isolatiepanelen aangebracht heb, nu komt het aftimmerwerk nog en dat zal aanzienlijk meer tijd kosten. De dakopbouw komt pas in oktober dus ik heb nog behoorlijk wat tijd om het kwalitatief goed af te maken. het probleem is dat ik niet ongestoord aan iets kan werken, het zijn steeds kleinen dagdelen achter elkaar, Thea vraagt behoorlijk wat directe  aandacht . Alles moet direct uitgevoerd worden, dat deed zij vroeger zelf ook, alleen nu is er één verschil, ik hang aan de afstandsbediening en dat valt niet altijd mee.