Actuele ontwikkelingen

Nu de rust weer wat is teruggekeerd gaan we weer opgewekt verder op de ingeslagen weg. Dat wil zeggen, de vraag op welke wijze kunnen we de communicatiekloof  die er tussen ons en Thea gaapt, verkleinen?   Ik heb al eerder aangegeven dat er op dit moment gewerkt met een zogenaamd persoonlijk communicatieboekje. Dit boekje is er ook in de vorm van een app. Vanmiddag gaan Thea en ik lunchen in restaurant Goesting in Utrecht http://www.restaurantgoesting.nl/, dit doen wij samen met Fred Zuijdendorp http://www.zdndrp.nl/ ,o.a. ontwikkelaar van apps, en Mirjam Top ,eigenaar van de logopediepraktijk Afasie Plus.  Thea gaat mee in de eerste plaats omdat eten buiten de deur een hobby van haar is, in hoeverre dit te maken heeft met mijn kookkunst laat ik in het midden. Eigenlijk is het dus een werklunch. De primaire doelstelling is om te proberen antwoord te geven op de eerder omschreven vraag. Op dit moment is het zo dat Thea nog niet al te vaak naar het boekje resp. de iPad grijpt als zij iets duidelijk wil maken, ik zie het als mijn taak om het medium zo aantrekkelijk te maken dat zij dit wel doet. uiteraard heb ik daarbij deskundige hulp nodig. Primair richten wij ons dus op de korte termijn, secundair op de iets langere termijn. Die langere termijn zou weer kunnen bestaan uit twee sporen, het ontwikkelen van de ultieme app, een app waarmee de persoon die iets duidelijk wil maken met drie keer klikken/tappen bij het onderwerp aankomt, een ander spoor is de ontwikkeling van allerlei toepassingen die aangestuurd worden via het brein. Op de CES 2012 http://ces.cnet.com/ worden er vele voorbeelden van gegeven. Dit zijn ontwikkelingen die nog ver weg lijken, maar de ontwikkelingen gaan snel, zeker nu de game-industrie hard aan de ontwikkeling meedoet, wellicht komen daar interessante spin offs uit voort. . Ik ga dit verder uitzoeken en zal  op termijn een pagina techniek op deze site toevoegen.Wordt vervolgd, moet nu gaan lunchen.