Witter dan …

Wanneer je zoals wij aan een verbouwing begint dan realiseer je je vaak niet welk vervolgwerk eruit voort komt. zo ook in ons geval, hoewel ik had het kunnen weten. Thea is een kei in het bedenken van werk, en ze heeft daarbij nog bijna altijd gelijk ook. Wat er dus nog op de rol stond is “het van boven naar beneden werken” zolder, vide , kamer. Ik had toegezegd al het behang te verwijderen, daarna de muren zo nodig te egaliseren en dan te witten. Alles in mijn eigen tempo, ik ben op een bepaald moment spontaan begonnen met het verwijderen van het behang, het trap gedeelte (7,5 meter hoog) en een gedeelte van de vide. De volgende dag begon ik het het schuren van de muur, al snel had ik door dat dit karwei niet gedaan kon worden als je gewoon in het huis woont. Dus  gewacht tot Fulco vrij was en vervolgens snel weer het gedeelte gehangen met een zelfde soort behang, Thea was not amused.  Deze situatie lang laten bestaan was dus duidelijk geen optie. Geluk bij een ongeluk werkt er waar bij Angela werkt een doktersassistente waarvan haar man schilder is. Angela lijkt veel op Thea en heeft dus doorgepakt en aan de schilder gevraagd of hij de klus kon doen – ook gelijk maar even de balken aan de voorzijde op verzoek van Thea maar even meegenomen -maar dat terzijde. Door het uitvallen van een opdracht  kon de schilder snel aan de slag.  Uiteindelijk kwam hij nog 2 dagen eerder omdat hij door de regen niet buiten kon schilderen.  Hieronder zie je het resultaat, in een dag hebben 2 schilders de klus geklaard, zonder noemenswaardig te morsen. Ik ben er blij mee.  Schilderen is echt een vak heb ik maar weer eens gezien. Ik ben benieuwd wat Thea nog meer gaat bedenken. Eerst deze week maar eens de bruiloft van Leon en Karin vieren.

 
Schilderwerk_wit