Ook zo genoten?

Pinksteren 2012, weer eens ouderwets getracht te genieten in Friesland, door de bekende oorzaak zijn we er heel weinig geweest dit jaar en ook vorig jaar helaas. De weersverwachting was goed, Angela en familie waren op vrijdag vertrokken, wij kwamen op zaterdag aan. Ondanks dat het volle bak was, we waren met zijn zevenen en twee honden, was het zeer gezellig. Je leeft met dat mooie weer en zeker in Terherne toch meer buiten dan binnen. Zaterdag stond er op het Sneekermeer een aardig windje, Thea verdacht mij er weer van dat ik de golfslag veroorzaakte. Toch uit haar hoofd kunnen praten. Het blijft verbazingwekkend hoe goed  Thea de weg op het water weet. Steeds als we vragen welke richting we op moeten wijst ze goede kant op. Na het varen genoten van de BBQ,  zoals altijd weer goed verzorgd door Fulco. ‘s Avonds kwamen we een bed tekort, maar met een luchtbed in de kamer voor degene die het langst opblijft is dit ook weer opgelost.

De zwaluwen hebben voor, al weer hun nest op orde, aan de achterkant zijn ze aan het bouwen. Fantastisch hoe ze dat elk jaar weer (collectief) voor elkaar krijgen. Volgend jaar hang ik een keramiek hulpnest op, hoeven ze niet zo hard te werken. Maandagmiddag weer naar Maarssen vertrokken, Fulco eerst op zijn Harley, we hadden afgesproken dat we elkaar langs de A6 bij Haje weer zouden treffen. Wij hebben eerst nog even op het terras van de Pastorij gezeten, Fulco reed door om een voorsprong op te bouwen. Toen wij aankwamen was Fulco er al, Angela kwam iets later met een haperende auto. De auto wilde niet meer starten daarna, uit de volgorde van het knipperen van de waarschuwingslampjes kon Fulco opmaken dat het de dynamo moest zijn. Enfin de WW gebeld, de diagnose van Fulco was juist. Fulco wilde de auto laten wegslepen om er later zelf  een nieuwe dynamo in te zetten. Helaas dat ging niet door, wanneer de wegenwacht de auto kan repareren, gaat dat voor transporteren. Gewoon een centenkwestie dus. Voor €414- kon er in Naarden een andere dynamo worden ingezet. Angela kreeg een hulpaccu in de auto en moest achter de wegenwacht aanrijden naar Naarden. Fulco moest zich nog in zijn motorkleding hijsen, en raakte ons kwijt onderweg. Om half 7 ‘s avonds zat de dynamo erin, 4 uur later dan we vertrokken waren kwamen we weer aan in Maarssen. Nog even de Chinees gebeld ter afsluiting en het weekend was weer ten einde. Moeten we snel weer doen.

Terherne_Pinksteren