Looplab De Hoogstraat

De Hoogstraat in Utrecht beschikt sinds ca. anderhalf jaar over een looplaboratorium. In dit looplab worden video analyses gemaakt van het lopen. Twee camera’s staan dwars op de looprichting en één camera neemt de loper frontaal op. Tevens wordt met behulp van plakelektroden de spieractiviteit van een aantal spiergroepen tijdens het lopen, gemeten. Op de ‘plakkers’ wordt een zendertje geplaatst die de signalen draadloos verzendt naar de PC. Op de knieën en de enkels worden kruistekens geplaatst, een heupgordel completeert het geheel. Ook wordt nog via een weegplateautje in de vloer de druk op de vloer van de voet gemeten.

 Deze druk moet gelijkmatig verdeeld zijn over de beide benen, althans daar ga ik van uit. De opnames zijn nu nog in 2D, in de toekomst wordt er gestreefd om dit in 3D te doen . Thea kon helaas niet los lopen, ze loopt nu noodgedwongen met een eifel (vierpoot). Volgens de analyste was dit geen bezwaar. Vooraf was Thea een beetje gespannen, ze wist niet precies wat ze kon verwachten. Alles verliep echter perfect, Thea begrijpt snel wat er van haar verwacht wordt. De opnames duurden ongeveer 3 kwartier. Nu maar hopen dat er uit de bestudering van de beelden en de meetgegevens aanknopingspunten gevonden worden voor een verdere behandeling. Ik denk dat wij over enkele weken een oproep krijgen om e.e.a. te bespreken.

2012-10-10 15.39.56