Nieuwe app

Recent zijn wij begonnen met het in gebruik nemen van een nieuwe app. Zoals ik al eerder aangaf proberen wij nu ons te richten om het verwerven van kennis en spreekvaardigheid op letterniveau. Dit oefenen op letterniveau doet de logopediste meestal zelf. Er staat haar een scala aan hulpmiddelen te dienste zoals; een letterbak Thea moet dan de ontbrekende letter van een woord toevoegen, zij moet dan kiezen uit vele letters (letterherkenning), lijsten met woordenreeksen, fout / goed begrip, woorden waarvan de betekenis moet worden geraden door een plaatje aan te wijzen. Ik besef nu ten volle dat wat wij gewoon vinden, eigenlijk een razend knappe prestatie van ons brein is. Oké, terug naar onze eigen oefenapp van dit moment. Wat je op de foto ziet zijn een 4-tal gebruiksmogelijkheden van de app, wij gebruiken alleen het gedeelte Comprehension, Inzicht, snappen van wat getoond wordt. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt tussen, werkwoorden, zelfstandige naamwoorden en bijvoeglijke naamwoorden. Het werkt als volgt, we laten een pagina met daarop een aantal plaatjes zien, vertalen de omschrijving naar het Nederlands en Thea moet dan het juiste plaatje aanwijzen. Op dit moment haalt zij een score tussen de 95 en 100%. Wij dan de score per mail door aan de logopedist. Het ziet er naar uit dat we gezien de score weer op zoek moeten naar een nieuwe app. Het volgende project staat alweer op stapel, de HP Touchscreen PC die nu nog draait op Windows 7, upgraden naar Windows 8. Dan kunnen we verder gaan oefenen met TOP. Nog wel even checken of de TOP software werkt onder Windows 8. Anders moet ik maar weer een virtuele diskpartitie maken. Ook geen punt. Zo blijf je bezig.
Apps