Fysiotherapie

Fysio Carnegiedreef

Sinds enige tijd krijgt Thea fysiotherapie van Evelien Brüggemann in de Fysiotherapiepraktijk  Carnegiedreef in Utrecht. De behandeling is erop gericht om de hand en de pols maar ook de schouder mobiel te houden.De behandelfrequentie is éénmaal in de 14 dagen een half uur. Naast deze behandeling gebruiken wij de Bioness H200 handmaster, sinds ca. een week is de spasticiteit van de hand en vingers toegenomen. De pols draait naar het lichaam toe,  de duim en de vingers trekken krom, dit maakt het moeilijk om de handmaster om te doen. Angela maakt nu af en toe de vingers en de pols los. Wat ik mij afvraag zijn er geen mechanische losmakers op de markt? Technisch moet het mogelijk zijn om een soort rolmechanischme te maken met een ovale aandrijfrol die de de vereiste slag maakt. Ik ga toch eens op zoek. Als de fysiotherapeut dit leest wordt het absoluut afgeraden denk ik, maar ik zeg maar zo “je moet een mens nooit van zijn / haar illusies beroven”. We gaan weer over tot de orde van de dag.

Actuele situatie
Op dit moment (eind febr. 2013) is de spasticiteit dermate toegenomen dat we de Bioness H200 handmaster niet meer kunnen gebruiken. Ik krijg de vingers simpelweg niet open. Er loopt nu een verzoek bij de Hoogstraat m.b.t. een consult op zeer korte termijn bij de/een handpoli