Make up

MakeupWie mij 3 jaar geleden voorspeld had dat ik Thea dagelijks zou opmaken, of beter gezegd een poging daartoe zou doen, had ik op zijn minst ongelovig aangekeken. Ik weet zelfs niet precies meer  wanneer ik er mee begonnen ben of wat de directe aanleiding is geweest. Feit is in ieder geval dat ik het nu dagelijks doe. Natuurlijk heb ik eerst moeten uitzoeken hoe je dat nu precies doet. Ik heb in mijn “onderzoekperiode” wellicht vrouwelijke kennissen wat te nadrukkelijk aangekeken, nu wordt meteen duidelijk dat dit niets te betekenen had. Het was a.h.w. een professionele 🙂 belangstelling. Gelukkig voor Thea heb ik toch wel enige progressie doorgemaakt, laten we zeggen van Bassie & Adriaan stijl tot een matige make up artiest. Ik moet zeggen dat you tube mij daarbij geweldig geholpen heeft, er staan tientallen video’s op internet met make up als onderwerp. Het is gek dat je persoonlijk zelfs een voorkeur ontwikkeld voor een bepaalde manier van opmaken. Heb ik er dan iets over te zeggen? , daar kan ik kort over zijn, nee. Ik koop de cosmetica meestal zelf en dan neem ik wel eens iets mee dat mij wel leuk lijkt. Nadat Thea er één blik op geworpen heeft weet ik gelijk of het product een kans maakt of niet. De eye shadow mag in ieder geval niet te poederig zijn, je moet het een beetje kunnen uitsmeren. Op dit moment gebruik ik wit en groen, soms wissel ik boven en onder wel eens stiekem om, je moet toch ergens je arbeidsvreugde vandaan halen. Meestal moet ik het dan weer overdoen. Weet je wat ik zo knap vind van Thea?, ook zonder het gebruik van een spiegel weet / voelt zij precies of ik haar wenkbrauwen met het potlood wel goed heb bijgetekend.Ik  weet nu wel dat de winstmarge op cosmetica enorm moet zijn, vooral de mascara rollers zijn prijzig, en je krijgt er heeeeeeeel lange wimpers van. Als je de tekst op de verpakking tenminste moet geloven. Ik denk dat ik nog een kleine progressie zal doormaken, een Leco van Zadelhoff zal ik nooit worden. Oké, ieder zijn vak. Ik ga er in ieder geval wel mee door. Thea zag er altijd goed verzorgd uit, ik help haar nu om  weer een beetje in de buurt van haar oude niveau te komen.  Nb Om het niveau van de ogen op de foto te bereiken zal ik nog een lange tijd moeten oefenen 🙂

3 Comments

 1. Ik Ik vind het heeel knap van je Co, Je ziet het leert snel en Thea ziet er heel goed uit met haar make upje!! en dat moet ik ook zeggen dat haar haar ook altijd goed zit!!

 2. Pap, je leert heel snel en jij bent een topper in het aanbrengen van oogschaduw. Daar kan ik nog wat van leren! :). Ik ben trots op je!
  Kus,
  Angela

 3. Sorry een beetje late reactie als je bij FB op mijn tijdlijn kijkt begrijp je waardoor.
  Het staat er in het Nederlands en een vertaling voor twee kennissen in mijn huis-tuin en keuken Engels dan heb je wat te lachen.

  Maar Broertje alle respect want je vrouwtje Thea ziet er altijd Pico-bello uit
  ook haar make-up een Toppertje om te zien met een vrolijk, lachend en mooi opgemaakt gezichtje zien wij haar altijd gezellig uitziende foto’s voorbij komen op FB.

  groetjes, knuffels en dikke kus van Bertus en Liz

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.