Kerst

Traditiegetrouw wordt er op een van de kerstdagen bij ons gekookt en uiteraard gegeten. Ikzelf ben meer van het kopen van hoogwaardige (voorbereide) producten die ik dan later samenstel tot het diner. Ik noem dat koken, anderen noemen dat assembleren. Dit is het 1e jaar dat ik het hele kookproces – inclusief boodschappen doen – heb kunnen delegeren. Door de sterk gewijzigde prive omstandigheden kon ik het er simpelweg niet bij hebben. Sander en de twee kleinzonen Joey en Yerro hebben gekookt. Sander is een liefhebber van echt koken zoals hij het noemt, ze zijn dan ook van ca. 11.00 uur tot 16.00 uur bezig geweest om het diner voor 12 eters voor te bereiden.

Iedereen maar vooral Thea als gezelschapsmens genoot zichtbaar. Om te voorkomen dat de jeugd alleen maar met hun blackberry’s in de weer waren had ik een Xbox 360 Kinect aangeschaft. Deze spellen speel je zonder controller, een camera volgt je bewegingen, leuk maar ook vermoeiend. Een prijs voor de hoogste score hield de spanning er tot 21.00 uur goed in. Uiteindelijk was Beau de meest behendige speler, ikzelf heb mij beperkt tot het samen met de kok (Sander) de rode wijn soldaat te maken. Het moet een goede wijn geweest zijn want van enige hoofdpijn is geen sprake. Al met al kan deze dag als een lichtpuntje worden gezien in een moeilijk jaar. Thea gaat op 4 januari beginnen aan haar verdere revalidatie in De Hoogstraat, we kijken er naar uit en hopen vurig dat zij met name in de afasiegroep vooruitgang zal boeken met het spreken.

Kerst