Buienradar….

Thea was blij om weer eens naar Friesland te gaan,  Angela was al een week in Terherne met haar gezin, nu zitten we met zijn 8-en  te wachten op opklaringen.  Het weer is in deze omstandigheden wel een factor van belang. De dag duurt ook nog eens lang omdat Thea nu eenmaal matineus (was) en is, dat betekent vroeg op waar je ook bent. Ik heb voor eerst van mijn leven honden uitgelaten en dat is heel wat voor mij, ik ben geen “hondenman” zoals dat heet. Wat doe je nog meer zoal?  Eerst maar eens een TV opgehangen op de slaapkamer in de (ijdele) hoop dat Thea ‘s morgens wat later opstaat, eerst het nieuws van 8 uur bekijken was de bedoeling . Helaas dat  is het nieuws van 7 uur geworden. Dus vroeg opgestaan, de tuintafel gelakt, de dompelpomp van de drainage samen met Fulco nagekeken, boodschappen gedaan, mee helpen koken en nog veel meer boeiende dingen. De Blackberry’s maken overuren, de Playstation raakt bijna oververhit, af en toe wordt er een karper gevangen, nagels worden gelakt, anderen luieren gewoon, kortom het is vakantie!  We waren ook gekomen om de Sneekweek van nabij te volgen maar de tweede dag van de 76-ste Sneekweek bracht slechts in 8 van de 39 klassen uitslagen op papier. De harde wind op het Sneekermeer en de aangrenzende poelen – met uitschieters dik in 6 Beaufort – noopte de wedstrijdleiding om tot afgelasting over te gaan. De races voor de 31 klassen worden later ingehaald, als de weergoden meewerken.
CollageTHAug11
Ondanks het slechte weer is het toch gezellig, frappant is dat Thea onder deze “stressloze” omstandigheden weer meer woorden weet te produceren, hopen dat dit beklijft, zeker weten – door ervaring wijs geworden- doe ik dat niet. Hier nog even wat fysio-oefeningen gedaan en uiteraard het dagelijkse Biomaster uurtje als een vaste waarde. Nog een afsluitend etentje met zijn allen en dan weer naar huis.