Reisleider…

Deze week een al eerder gepland bezoek gebracht aan Thea’s geboortehuis, in Amelisweerd, buurtschap Vechten, Gemeente Bunnik om precies te zijn. Samen met Thea’s zuster An en haar 80-jarige tante Wil, eerst op het terras van theehuis Rhijnauwen een maagvullende pannenkoek gegeten en daarna op de bonnefooi een bezoek gebracht aan het geboortehuis. Een paar bewoners van toen wonen er nog, de dames hebben uitgebreid met ze gesproken, leuk om te zien en (van een afstandje) te horen. De huidige bewoner van het geboortehuis is een boswachter die er alleen in woont en nooit meer weg wil van die plek. Weer een geslaagd uitstapje aan de lange reeks toegevoegd.Woensdag 17 augustus was Tarita jarig, wij hadden haar o.a. een ballonvaart kado gedaan, Thea wilde dat graag zien, maar weer in mijn rol van reisleider gekropen en naar Beesd getogen. De ballon(en) stegen op bij het restaurant De Stapelbakker, slim gekozen omdat er uiteraard op gegokt wordt dat de ophalers het restaurant met een bezoek gaan vereren. Wij hebben uiteraard ook daar gegeten en gedronken en gewacht en gedronken, op het laatst alleen maar chocolademelk met slagroom. Toen het restaurant sloot waren de ballonvaarders nog in geen velden of wegen te bekennen, wij moesten wel wachten want Tarita zou met ons mee terugrijden. Dus maar in de auto gewacht, muziekje aan, is te doen. Maar wat doe je als Thea naar het toilet moet, het restaurant dicht is en wildplassen geen optie is? Eerst Tarita maar even gebeld, was net geland in Geldermalsen naast de A2. De ballonvaarders (er waren op die locatie 7 ballonnen opgestegen) werden met een bus teruggebracht naar de beginlocatie, in de 1e bus, geen Tarita. Nog maar even gebeld, kon nog wel even duren zei ze. Toen maar besloten om weg te rijden en aan Angela gevraagd of zij in wilden schikken om Tarita mee te nemen. Om half twaalf weer thuis. Angela is met Tarita, die niet vooraf had gegeten om 24 uur nog even langs de Macdrive geweest.
Nu ik dit schrijf zijn wij weer in Terherne, waar wij blijven tot zondag. Nog even de drainagepomp repareren samen met Fulco en dan weer naar huis.
Hoe moet dit van de winter vraag ik mij af? Deze manier van tijdsbesteding kan natuurlijk niet zo doorgaan, moet mij samen met Thea gaan beraden op een aantrekkelijke dagindeling/tijdsbesteding voor Thea, geen simpele opgave lijkt mij.