Handpoli

Vandaag weer een vervolggesprek gehad met de revalidatiearts. Na het controlebezoek van 17 december 2012 is er niets gebeurd. Stil in een hoekje met de pet in de hand is geen oplossing, dus zelf maar weer eens aan de bel getrokken om over de voortgang te praten. In overleg met de arts de koers om met 3 disciplines tegelijk te overleggen maar losgelaten. We gaan ons nu eerst richten op een oplossing voor de hand en de pols. Primair wordt er een intakegesprek gepland met het team in het UMC, in dat gesprek worden de mogelijkheden bekeken om de spasticiteit aan te pakken. Dit zal waarschijnlijk op een operatie uitdraaien. Moeilijk, niet alleen technisch maar ook omdat het bloedverdunnerstraject dan ca 1 week moet worden onderbroken. Omdat de handpoli ook (waar niet) met een wachtlijst werkt, zal om de spasticiteit tot dat moment te verlagen overgegaan worden met een aantal inspuitingen met botuline (botox). Ik heb de mogelijkheid dat Thea de hand nog ooit normaal kan gebruiken opgegeven, nu moeten we dus aan het comfort werken. In het verleden werden dan simpelweg een aantal pezen doorgenomen zoals dat heet, tegenwoordig gaan ze wat subtieler te werk heb ik mij laten vertellen. Knap is het zeker als je kijkt naar de complexe opbouw van de hand.

2 Comments

  1. Beste Co,

    Wat er tegenwoordig allemaal met handchirurgie kan weet ik niet precies maar als de gezondheidswinst reëel zou kunnen zijn is het onderbreken van de antistolling geen reden om ervan af te zien. De periode waarin die antistolling niet kan worden gegeven kan prima ondervangen worden met fraxiparine prikken (een beetje onhandig, maar niet onveilig)

  2. dapper Co, en natuurlijk ook en vooral Thea. Ik herken de valkuil van op meerdere fronten tegelijk bezig te zijn. Dat werkt averechts. Hillie ging vorig najaar , voor haar doen, heel goed. Inmiddels is alle energie he-le-maal op. Dat komt vooral door haar slechte hart (e.f. linker ventrikel 14 %) Inmiddels heb ik alle AVNactiviteiten gestaakt om alle aandacht en tijd voor haar te hebben. Per etmaal heeft ze gemiddeld 7 uren “te zijn” . Het is moeilijk om de balans te vinden tussen initiatieven zonder te forceren. We hebben in elk geval een vakantie geboekt om in april erop uit te gaan (boerderijtje in Holten) Ik lees steeds je info met belangstelling. Houd goede moedsucces met de plannen en hartelijke groet, ook aan Thea
    Aart

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.