Muse

Meer dan een jaar na mijn voorinschrijving is de muse dan gearriveerd. Zoals eerder beschreven is de muse primair aangeschaft om te kijken of er voor Thea wellicht praktische toepassingen zijn te bedenken. In de oorspronkelijke video’s was te zien hoe je games en gadgets kon besturen met de headset. Daar is in de app die nu meegeleverd wordt niets meer van te bekennen. Wel wordt aangegeven dat er nog veel zaken in ontwikkeling zijn, ook de ervaringen en wensen van de gebruikers worden hierin meegenomen. Volgens de ontwikkelaar (Gartner), zijn klinische proeven met de Muse begonnen aan Harvard, en zijn er plannen voor veel meer onderzoek in universiteiten en instituten. Het Department of VeteransAffairs, bijvoorbeeld, gaat de bruikbaarheid van de muse testen bij het beheersen van de symptomen van het post-traumatische stress-syndroom. Op dit moment maak ik Thea vertrouwd met de headset door hem zelf te gebruiken en Thea te laten zien dat er niets engs aan is. Het apparaat kan real-time informatie verzenden naar een compatibel apparaat via Bluetooth, in mijn geval naar de iPad. De app geeft inzicht in je hersenactiviteit, actief, neutraal en rust. Door deze activiteit op verschillende momenten te monitoren krijg je hier inzicht in. Het is voor mij dus ook nog een ontdekkingsreis, waar ik op korte termijn Thea deelgenoot van wil maken. (wordt vervolgd)
MuseData