Op herhaling

Op herhaling zo voelt het nu Thea voor de 3e keer in 2 jaar een aantal botuline toxine injecties krijgt in haar beenspieren. De laatste behandeling dateert van 20 april jl. Die behandeling was gericht op het verminderen van de zogenaamde  klauwstand van de tenen. Wanneer Thea ging staan trokken de tenen a.h.w. krom. Dit euvel om het zo maar eens te noemen is (spontaan?) ontstaan na de op zich geslaagde operatieve verlenging van de achillespees door chirurg Stegeman in het Zuwe Hofpoort ziekenhuis. Ik heb nog niet kunnen achterhalen of dit een verschijnsel is dat vaker voorkomt na een achillespees operatie. Wat ook nieuw is, is een stekende pijn in haar voet / tenen, tussentijds is door het plaatsen van een orthese de pijn even 4 dagen weggeweest, helaas is de pijn nu weer in volle hevigheid terug. Voor pijnstilling gebruiken wij simpelweg paracetamol. Een combinatie van tramadol en paracetamol was geen succes. Eén uur na het innemen van tramadol /paracetamol kreeg zij een epileptisch insult. Ik heb zelf  geen flauw idee waar de pijn vandaan komt, dit zal nog een keer onderzocht moeten worden, de vraag is alleen door wie?  Nu 6 dagen na de botuline injecties is het door de verminderde spierspanning weer zoeken naar een nieuw evenwicht bij het lopen. Het  kost gewoon wat tijd om het vertrouwen terug te vinden bij het lopen dat weten we uit ervaring. Hoe ziet het verdere traject er uit?, je kunt niet eeuwig doorgaan met botuline injecties. Binnenkort staat er een afspraak gepland in de Hoogstraat met een schoenmaker van in der Maur erbij, dan wordt er een gipsafdruk van Thea haar voet(en) gemaakt. Tegenwoordig maken ze leuke modellen orthopedisch schoeisel, Thea krijgt waarschijnlijk een halfhoog model voor de stabiliteit.
Hopelijk gaat dit werken, de voet moet dan wel stabiel (qua vorm) blijven. Een uitdaging wordt het om een model goedgekeurd te krijgen door Thea. Belangrijk omdat zij anders de schoen absoluut niet gaat dragen. Nog wat positiefs te melden? , jazeker, de SMTA zangtherapie begint binnenkort weer, Angela komt met haar gezin nog dit jaar pal achter ons wonen, ik heb een rookoventje gekocht om zelf zalm etc. te kunnen roken, nog even open haard hout bestellen, laat de winter maar komen 🙂

2 Comments

 1. Nou nou dat is weer wat, ja laat thea ze maar mooi vinden. Ik trek ook niet alles aan
  maar je heb wel altijd wat te melden zo. En jij co blijf bezig maar het is nog geen winter hoor
  jij dacht nu al herfst ja wij ook verder. Alles oke ook met leonetje.
  En leuk voor jullie dat angela dicht bij komt wonen toch allemaal leuk om te lezen
  allemaal de groeten van de van eckjes uit harmelen.

 2. Lieve Thea en Co,

  Weer een heel gedoe. Vervelend, al die pijn. En wat die stappers betreft, er zijn vast mooie modellen en anders kleuren te kiezen…ik zou ook niet voor elk exemplaar gaan. De ijdelheid wil ook wat.

  Oh, en wij krijgen nieuwe buren. Gezellig, hoor.

  Hou jullie taai!

  Fam. Lodewijk

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.