Leap Motion, update

LeapMotion2Een touchscreen zonder je scherm aan te raken? Ik denk hierbij aan een toepassing voor mensen die door NAH de computermuis niet meer kunnen bedienen. Zij kunnen dan simpelweg door naar het scherm te wijzen het PC oefenprogramma bedienen. Wellicht werkt dit met het programma TOP en wellicht de webbased versie van Kompro die net uit is. Het is met Leap Motion niet nodig is dat je het scherm daadwerkelijk aanraakt, maar dat je er alleen maar naar hoeft te wijzen. Deze technologie is al een paar jaar bekend , maar die nu dan geschikt zou zijn voor de consument. Leap Motion ontwikkelt op dit moment een losse unit dat $96.28 inclusief internationale verzendkosten te pre-orderen is. Ik heb een pre-order geplaatst. Maar Asus heeft inmiddels ook al aangekondigd dat ze producten met dezelfde technologie gaan uitbrengen.

Nu 2 jaar verder na het vorige bericht moet ik mijn hoge verwachtingen m.b.t. het gebruik door Thea van de controller, bijstellen. Zoals gezegd dacht ik dat de controller makkelijk zou zijn voor, om door met je vinger naar het scherm te wijzen door programma’s te scrollen, etc. Door het uitvallen van de rechterarm van Thea (zij is rechts) is het met de linkerhand de muis bedienen problematisch, aanwijzen leek dus de oplossing. Toegegeven, er kan heel veel met Leap Motion. De toepassingen vallen toch zeer vaak binnen de categorie gaming. Praktische toepassingen zijn sterk in de minderheid. Met een behoorlijke dosis motivatie zou het echter wel mogelijk zijn om naar toepassingen in de praktijk te zoeken. Motivatie, daar zit hem nu juist de kneep, Thea is niet gemotiveerd, en dus niet over te halen om de Leap Motion te gebruiken. Blijft over een leuk speeltje en een illusie armer. Hieronder een zeer korte video m.b.t. de Leap Motion. Voor de geintereseerde lezer, op You Tube staan nog veel meer video’s over dit onderwerp.

2 Comments

  1. I like how you made this article so interesting. I think you are perceptive and talented. I can really appreciate your hard work and your views. Thank you for all this useful and fresh information.

  2. Het succes van IEDERE medische interventie staat of valt met de motivatie van de patiënt; wat al bereikt is is verbluffend.
    Rest de vraag: hoe ervaart ze zelf de huidige kwaliteit van leven?
    Ben

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.