Nieuwe schoenen

Iedere man is bekend met het fenomeen dat winkelen met een vrouw tijdrovend is, wanneer zij op jacht is naar nieuwe schoenen dan kost dat meestal nog meer tijd. In de eerste schoenenwinkel die bezocht wordt ziet zij daar dan (soms) een paar leuke schoenen, kopen denkt de man dan, maar nee toch nog maar enkele andere schoenenzaken bezoeken. Want misschien zie daar nog leukere! Soms na een middag ‘fijn’ winkelen, toch maar terug naar de 1e winkel om de schoenen te kopen. Tijdrovend? zeker, maar niets vergeleken met het aanmeten van een paar maatschoenen. Op 4 maart 2014 was het 1e contact met de schoenmaker van de fa George in der Maur in de Hoogstraat. Samen met de revalidatiearts werd beslist of het zinvol was om over te gaan tot het aanmeten van orthopedisch maatwerk. Na de operatieve verlenging van de achillespees wilde Thea graag een volgende stap maken naar het niveau van los lopen. Vol goede moed begonnen wij dus aan het pas- en aanmeettraject. Inschatting vooraf, een maand of twee. Helaas verliep het enigszins anders, de feiten zijn bekend, chronische pijn aan de rechtervoet, 2x een botoxbehandeling. De podoloog bracht tenslotte uitkomst door de orthese bleef de pijn weg. Op 27 augustus 2014 het schoenentraject weer opgepakt, na nog 3 sessies de proefschoen ontvangen. Een en ander liep uit door het wachten op het uitwerken van de botox. Op 20 januari 2015 voor de zekerheid nogmaals een Schoen defintief modelgipsafdruk van de voet gemaakt. Op 31 maart dan eindelijk de schoenen opgehaald, na circa 6 weken uittesten kan er 2e paar worden besteld. Kleur en model door Thea te bepalen.
Vandaag de laatste maal fysiotherapie in de Hoogstraat, oefenen met het doel om te voorkomen dat knie op slot gaat/slaat tijdens het lopen. Nu nog wat werken aan het zelfvertrouwen en op naar de volgende uitdaging?