Geel

Geel

Wanneer Thea rustig zit en om zich heen begint te kijken dan weet ik dat er meestal een vraag, of zoal zij het ziet, een opdracht volgt. Zo ook deze keer, ze gaf aan dat ze de wand bij de eettafel graag een kleurtje wilde (doen) geven. Oké, ik vroeg welke kleur het moest zijn, ze maakte mij duidelijk dat het geel moest zijn. Ik ben toen naar de Gamma gegaan en heb een paar kleurstaaltjes opgehaald. Kort overleg en weer terug om de kleur te laten mengen. Om te kunnen verven (ca. 1 1/2 uur werk) moest uiteraard de tafel van de muur. In haar enthousiasme wilde Thea meehelpen de tafel te verzetten, ik wees haar aan waar ze het beste kon tillen. Achteraf gezien had ik dat nooit moeten aanmoedigen, want prompt schoot het in haar rug zoals dat heet. Normaliter geeft dat wat pijn en ongemak, bij Thea hakt dat er zwaarder in. De pijn was zo hevig dat zij niet kon slapen, niet omdraaien in bed, en er niet uit kon komen. s’ Nachts heb ik ten einde raad Angela gebeld, die heeft op haar beurt weer de huisartsenpost gebeld. Dit overleg heeft met tussenpozen ca. 1 uur geduurd. Resultaat we kunnen u niet helpen, we durven geen sterkere pijnstillers te geven i.v.m het actuele medicijngebruik, o.a. bloedverdunners. Daar zit je dan om 5 uur in de nacht, Thea met zijn 2-en (een voor, een achter) wel overeind gekregen. Zo nog enkele dagen doorgemodderd, amper geslapen etc. Uiteindelijk toen de situatie niet verbeterde de huisarts gebeld. Na overleg tussen de huisarts en de apotheek een pijnstiller (Naproxen) gevonden, deze pijnstiller mag Thea samen met een maagbeschermer wel gebruiken. Als bijwerking vloog wel de INR omhoog naar 5,7! De waarde moet voor Thea liggen tussen de 2,5 en 3,5. Nu 9 dagen verder zijn we gestopt met de pijnstiller en keert de rust langzaam terug. Weer wat geleerd. 🙂