Handspalk aanmeten

In onze voortdurende strijd tegen de spasticiteit van de vingers en pols hebben wij vandaag weer een nieuwe stap gezet. In de Hoogstraat is er vandaag (18 nov. 2011) een zogenaamde nachtspalk aangemeten. Vandaag is het gipsmodel gemaakt, op de foto’s hieronder zie je de belangrijkste stappen weergegeven. Op dit moment is door de werking van de botox de ontspanning van de vingers en de pols het hoogst. Het moment om dus een handspalk aan te meten. De hand wordt door de spalk  ‘s nachts in een neutrale stand gefixeerd. Dat wil zeggen, vingers en duim gestrekt met een lichte boog. Op deze manier worden de pezen en spieren ‘s nachts op lengte gehouden.  De combinatie botox en handspalk houdt ons hopelijk weer wat verder af van het spookbeeld dat de pezen van de hand/vingers moeten worden doorgesneden. We gaan er alles aan doen wat ins vermogen ligt om dit te voorkomen.
De Handspalk is over twee weken klaar, van het gipsafdruk wordt een mal gemaakt , vervolgens wordt een kunststofplaat op 170 graden in de oven verwarmd en over het gipsmodel getrokken en vacuüm gezogen (z.g. vacuümvorm techniek).  De handspalk wordt op Thea’s verzoek uitgevoerd in een denim look. Over 2 weken (2 december)  is dus de passing en indien alles goed is de aflevering.
Handspalk_comp