Passen handspalk

Vandaag 2 december , 14 dagen na het maken van de gipsafdruk weer een afspraak in de Hoogstraat om de handspalk te passen. De passing is gelukt, beide partijen zijn blij zo te zien. Afgewacht moet worden hoe comfortabel  deze handspalk ‘s nacht is.  Zoals reeds eerder aangegeven wordt de hand en de pols in een soort ruststand gefixeerd. Zonder handspalk ligt  (ik voel  ‘s nachts wel eens ongemerkt aan haar hand) de hand vaak naar binnen gebogen, dat kan met de handspalk uiteraard niet meer. De hand ligt in een kunststof bed, de bovenkant is afgewerkt met klittenband. Weer een stukje vakwerk door de mensen van de Hoogstraat. In dit geval Ed de Graaf.  Hopelijk doet de spalk waarvoor zij bedoeld is, de spieren en pezen op lengte  houden. Een mogelijke bijwerking dat ik af en een nachtelijke tik ontvang, neem ik maar op de koop toe.

We zijn nu twee nachten verder, de 1e nacht was wennen voor Thea (ikzelf heb helemaal niet geslapen), de 2e nacht ging het slapen prima, het went dus snel. Frappant was dat Thea  haar hand en vingers vanmorgen na het afdoen van de spalk een minuut lang spontaan bewogen, de vingers maakten daarbij een grijpbeweging. Ik kan dit niet verklaren, laten we maar op de magie van Ed houden.