Doorbraak …?

Voortdurend ben ik aan het zoeken en speuren op het internet of er hulpmiddelen zijn resp. worden ontwikkeld om het communiceren tussen Thea en mij (en met anderen uiteraard) te verbeteren. Recent las ik op een site van een bedrijf uit Canada een mogelijke ontwikkeling die ons kan gaan helpen. Je stuurt met je brein een app aan in dit voorbeeld. Dit zou voor Thea een geweldige uitkomst zijn. Het woordenboek is nog aanwezig, ze vormt de juiste woorden in haar brein, alleen er komt iets anders uit haar mond, dat dit zeer frusterend is hoef ik hier niet uit leggen. Sterker nog de frustatie en het ongeduld neemt toe naarmate Thea meer vooruit gaat denken en plannen, ze denkt dan dat ik met één handgebaar van haar begrijp wat  ze bedoelt.  Zij wordt dus steeds slimmer en ik (in haar optiek) steeds dommer. Ze zijn aan een mogelijke oplossing aan het werken, voorlopig is het nog toekomstmuziek vrees ik.
Voor de korte termijn zitten we uiteraard ook niet stil. Ik ben aan het onderzoeken of er apps zijn die het communicatieboekje kunnen vervangen. De app Memorazzo lijkt er een met mogelijkheden ik heb het boekje op één avond over kunnen zetten naar de app. In het gebruik bleek echter dat de foto’s makkelijk te deleten waren. Ik ben nu in overleg met de ontwikkelaar van de app om per scherm een screenlock aan te brengen zodat er twee modi ontstaan, een read only en een edit mode.  Dit lijkt te gaan lukken. Daarna moet ik Thea nog zover krijgen dat zij min of meer automatisch naar de iPad grijpt als zij iets gecompliceerd wil bespreken.  Ik ga er maar van uit dat ik het zodanig aantrekkelijk moet maken dat zij dat ook ook gaat doen. Hierbij zien jullie een aantal screenshots van de app en een foto met icoontjes van de apps die wij af en toe gebruiken. Ik heb het nog nooit zo druk gehad.