Time is Brain

De bewezen uitspraak “time is brain”geeft aan dat hersenweefsel snel en irreversibel verloren gaat tijdens een herseninfarct en dat de behandeling van een beroerte dus als een medisch spoedgeval beschouwd dient te worden (Saver J.L. time is brain -quantified, Stroke 2006). Gelukkig wordt dit feit c.q. inzicht breed gedragen binnen de ziekenhuiswereld. Daarnaast is het prettig om te constateren dat de hersenen c.q. het brein een blijkbaar zeer aansprekend onderzoeksonderwerp is. Mooi om in allerlei video’s te zien hoe vele wetenschappers / onderzoekers met passie praten over dit onderwerp. Ik heb een playlist gemaakt van een aantal video’s  over dit onderwerp. De playlist is niet statisch, de video’s worden regelmatig ververst. Vraag mij niet om een waardeoordeel, daar ben ik niet deskundig genoeg voor, interessant blijft het wel.