Botuline Toxine

Hierbij een korte impressie van de behandeling van Thea met botox (botuline toxine). Na een kort onderzoek door de behandelaar B. Fengler, naar de sterkte van de spasticiteit wordt besloten welke spieren worden behandeld. Ook de benodigde hoeveelheid botox wordt op grond van hetzelfde onderzoek vastgesteld. Voor de behandeling van Thea waren er vandaag 3 ampullen nodig. Op de video zie je een grijze console met daaraan verbonden een draad met een holle naald.  Met deze holle naald wordt de spier getraceerd, de console geeft daarbij geluid dat vergelijkbaar is met de ruis van een radio, wanneer de juiste spier is getraceerd wordt de botox via de holle naald ingespoten. Vandaag was een lucky day omdat de juiste spieren snel konden worden getraceerd. Thea onderging zoal gewoonlijk de behandeling weer met haar bekende lach. B. Fengler werd vandaag bijgestaan door de coassistent N. Prevoo. Het duurt enige tijd voordat de botox werkt, vandaag hoorde ik dat na 2 á 3 weken de botox op volledige sterkte werkt. De verwachting is dat de gegeven dosis ruimschoots voldoende is om de tijd tot de operatie van de hand te overbruggen. [ zie voor uitleg over de werking en toepassingen van Botuline Toxine de tab Kennisbank / medisch /botuline toxine-a ]

1 Comment

  1. Knap hoor hoe mama alle behandelingen (natuurlijk met jouw steun en begeleiding!) ondergaat! Alleen bij de aanblik van al die naalden haak ik al af! 🙂

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.