Operatie geslaagd

A.H. SchuurmanOperatie geslaagd? zonder vraagteken daar ga ik vanuit.  Het verwijderen van het gips is zoals altijd een spannende gebeurtenis, voor het eerst zag ik Thea zorgelijk kijken. Volgens de behandelend chirurg  zag de hand en de pols er goed uit.   Op mijn vraag aan de chirurg of de spasticiteit van de arm nu ook verholpen was antwoordde hij ontkennend. Het tegen de romp klemmen van de arm gebeurt vanuit de spieren van de bovenarm. De bovenarm is intact gehouden omdat anders de arm langs het lichaam gaat zwengelen, en dat is nu ook weer niet de bedoeling. Op de foto onder is de fors uitgevallen metalen strip te zien die onderhuids geplaatst is. Deze strip met 7 schroeven verbindt de hand met de onderarm en verhindert het omklappen naar voren of naar achteren van de hand.Plaat_handRS De lengte is nodig om de spanning op te kunnen vangen. Op verzoek van de chirurg is ook nog een lichte nachtspalk gemaakt die Thea circa 3 maanden moet dragen om te voorkomen dat de duim alsnog naar binnen gaat trekken. Thea moet duidelijk nog wennen aan haar “nieuwe” onderarm en hand. De hand voelt nu voor haar  enigszins onbeschermd aan, daarnaast  ziet de hand nog wat  rood van de jodium. Ook is de hand en de pols behoorlijk gevoelig, deze gevoeligheid zal nog wel afnemen neem ik aan. We kunnen nu in ieder geval de nagels weer knippen en op verzoek, lakken, ook het aankleden gaat soepeler.  Er is geen nacontrole gepland, als “chef monitoring”  hou ik de ontwikkelingen wel in de gaten en maak zo nodig een afspraak.  Conclusie, het operatieresultaat is in lijn met de vooraf besproken uitkomst.  Dr. A.H. Schuurman, UMC Utrecht voor het betere (chirurgische) handwerk!

 

1 Comment

  1. Beste Co en Thea,

    Prachtig verslag, blijft eigenlijk weinig te vragen over 🙂

    Hoop dat het verdere herstel spoedig zal verlopen. Ik hoop dat we op termijn weer een keer kunnen afspreken

    Hartelijke groeten
    Rob La Grand

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.