Kerstlukt

Kerstlukt (in plaats van Kerstmis) is het motto van Albert Heijn deze kerst. Ik heb het maar even geleend voor dit bericht, het heeft geen commercieel doel en ik heb er tenslotte enkele decennia gewerkt, dus zal het wel mogen denk ik. Kerstlukt moet op onze kerst van toepassing zijn, Thea brengt deze kerst door in een ziekenhuisbed in de woonkamer. Is weer een keer wat anders zullen we maar zeggen. Even wat informatie naar aanleiding van het insult in Friesland. Wat is er daarna gebeurd? Uiteraard een informatieronde gedaan, huisarts op de hoogte gesteld en even mailcontact gehad, apotheek geïnformeerd over de tijdelijke medicatie. Op spreekuur bij de neuroloog geweest en een keuze gemaakt over de medicatie, gekozen voor handhaving dosering inclusief bijwerkingen voor de omgeving (zie bericht bijwerkingen). Verder is er nog mailcontact geweest met de orthopedisch chirurg van de St. Maartenskliniek, en tenslotte is er nog overleg geweest met de trombosedienst. De INR waarde (dikte) van het bloed moet 1,6 zijn op de dag van de operatie. Je moet als zieke tegenwoordig wel een persoonlijk assistent hebben om alles in goede banen te leiden denk ik. Goed dit was terugkijken, kijken we vooruit dan staat de achillespeesoperatie voor 16 december gepland, met daarna c.a. 6 weken gips. Hoe de revalidatieperiode verloopt is nog niet te zeggen, de instructies krijgen we na de operatie. We hebben in ieder geval een ziekenhuisbed met toebehoren geregeld. De plaats in de huiskamer is ook al bepaald, Thea houdt het overzicht en de AB van de tv in ieder geval. Verder gaan we gewoon improviseren en laten we ons leiden door wat de dag ons brengt. Ik weet zeker dat Thea mij de operatie nog een paar keer zal “verwijten” omdat er zeker dipjes in de revalidatie gaan optreden. Ik heb op enkele fora gekeken van mensen die dezelfde operatie hebben ondergaan, daar ben ik snel mee gestopt, ik werd er niet vrolijker van. Wat wij/ik met de operatie hopen te bereiken is dat Thea in 2014 na haar revalidatieperiode en veel oefenen op de minifiets weer zonder EVO (spalk) kan lopen. Daarnaast pakken we ( na acceptatie) het afasie traject bij De Paraplu in Utrecht op. Dus aan doelstellingen voor 2014 geen gebrek denk ik, culinair gaat de kerst ook lukken, dus ja wat wil een mens nog meer? (gezondheid maar ja dat is niet te koop) Ik denk vaak na over mijn actuele rol of anders gezegd mijn functie. De omschrijving die de werkelijkheid van dit moment het dichtst benaderd is, Betrokken handelaar in hoop. Voor degene die het interesseert, het bed wordt diagonaal geplaatst met de kijkrichting naar rechts, tweezitsbankje en plant verplaatsen, tenzij Thea anders beslist 🙂

3 Reacties op Kerstlukt

 1. Hoi hier een berichtje uit Houten. Super dat jullie er voor gaan, kost heel veel moeite en energie (zeker voor jou Co). Maar Thea, ik weet zeker dat je er sterker uit komt, laat de moet niet zakken wanneer je in een dip komt. Stuur me een maitje, dat kom ik je weer moed in praten. Ik weet en voel dat je het kunt. Veel sterkte allebei. ik wil er graag voor jullie zijn! Dus gewoon bellen. Veel kusjes, bel snel weer, Sylvia. Ik kom 16 december pas terug uit NY.

 2. Inderdaad Co petje af het is niet niks ,hebben heel veel bewondering voor jullie,
  heel veel sterkte .Lieve groet Peet en Dity

 3. na het lezen van je mail,daar worden we niet vrolijk van! Co,diep,diep ,respect voor het
  enorme knokken en de kracht die je blijft tonen!!! petje af ,,ik voel me schuldig om dat ik
  voor mijn gevoel,niet genoeg geweest bent ,,gisteren een derde crematie in twee weken
  van zeer goede vrienden,,we worden er niet vrolijk van, van avond laatste concert van ons
  koor ,dan komt er weer wat rust in de tent. en neem ik weer contact met jullie op.
  heel veel liefs voor jullie beiden.
  gr,Wil.

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.