Next step

Een Mexicaanse aircast walker is onze nieuwste “aanwinst”, na 6 weken gips, schakelen we nu over op de aircast walker. Zoals verwacht heeft Marie-José de gipsverbandmeester van het Zuwe Hofpoort ziekenhuis, ook deze verwisseling weer vakkundig gedaan. Wat slinkt een been snel in 6 weken!. Met lopen moet de kuitspier weer in volume toenemen, dit proces gaat wel een paar maanden duren, maar dit terzijde. Na de verwijdering van het gips heeft Thea een passende aircast walker gekregen. De aircast walker heeft 3 luchtkamers die niet te sterk moeten worden opgeblazen. Volgens de instructie van Marie-José moeten wij speciaal letten op het ontstaan van drukpunten. We gaan de 1e 2 dagen de situatie goed monitoren, daarna wordt het weer routine hopen we. Nu 3 uur later heeft Thea al weer schuchter haar eerste pasjes gedaan, Thea kennende zal ze weer snel haar grenzen opzoeken. Vanmiddag even een proefsessie traplopen doen, bij succes snel het bed uit de kamer laten ophalen. (de proefsessie traplopen viel niet mee, naar boven ging goed, naar beneden was nog een hele operatie) Rustig aan maar weer een beetje naar de oude situatie toewerken. Een meer mobiele Thea betekent ook meer eigen tijd voor ons, een win win situatie dus. Over 6 weken de laatste controle door de chirurg M. Stegeman. Al met al een mooie ontwikkeling. N.B. Wij zijn iets te optimistisch geweest, waarschijnlijk was het de euforie van het moment. Thea heeft toch iets meer tijd nodig om te wennen aan de nieuwe situatie. Ik heb de rolstoel er weer bijgehaald, kan ze nu in haar eigen tempo afwisselend rollen en lopen en zo vertrouwen krijgen in de nieuwe situatie.Geen probleem! De toekomst is weggelegd voor degenen die geloven in de uitkomst van hun dromen.
combi2Update

Na 2 weken bleek de aircast walker toch te klein, Thea had voortdurend pijn aan haar been ging dan staan en wilde steeds vroeger naar bed. Samen met Angela eens goed naar het been en de aircast walker gekeken en de conclusie getrokken dat een grotere maat toch beter was. Rechtstreeks de gipskamer van het Zuwe Hofpoortziekenhuis gebeld voor een afspraak. Vrijdagmiddag de aircast walker omgeruild voor een grotere maat. Ik heb het al eerder aangegeven, maar ik zeg het nog maar eens een keer. Het is een verademing hoe de gipskamer in een ziekenhuis reageert op vragen en verzoeken van patiënten. Snel, adequaat en zonder moeilijk te doen wordt e.e.a. opgelost. Klantgericht.

5 Reacties op Next step

 1. Dag Thea en Co,

  Ik hoop met jullie op goeie ontwikkelingen,zodat alle investering de moeite waard zal blijken te zijn hoor!!Doorzettingsvermogen gewenst en veel liefs van Harmien

 2. Hallo Thea en Co
  Thea heel veel succes met het aansterken van de kuit, weet dat ik veel bewondering voor jullie heb.
  Liefs en groetjes Willy

  Hallo Co en Thea

  Thea ik wens je veel succes met het aansterken van je kuit.
  Weet dat ik veel bewondering voor jullie heb.blijf optimistisch.
  Liefs en groetjes Willy

 3. hoi thea en co,

  mooie woorden van Chris, niks aan toe te voegen! Geweldig hoe jullie dit samen weer oppakken en positief blijven!
  Liefs uit Weert

 4. Hallo fam van hanegem ondertussen dat ik eet even lezen maar wat een moed maar weer om je kuit weer terug te krijgen thea zet hem op maar co ook natuurlijk die heeft weer iets meer[ rust] gr corrie en gijs uit harmelen

 5. Dag Lieve mensen,
  Wat zijn jullie toch een optimistisch koppel! Natuurlijk in de toekomst blijven geloven en ondanks alle handicaps heel veel van elkaar blijven houden. Chapeau!

  Hartelijke groet, Chris

Reacties zijn afgesloten bij dit onderwerp.