Een nieuwe start

Vandaag 29 december,  6 dagen na haar thuiskomst begint Thea zich weer wat zekerder te bewegen. Iets waar zowel Thea als ik aan moet wennen is het nieuwe medicijnregime, je went nu eenmaal aan een bepaald patroon van innemen. Wat ik altijd doe bij nieuwe medicijnen is het goed bestuderen van de bijsluiter. Ik weet natuurlijk dat de fabrikanten trachtten zo volledig mogelijk te zijn in het noemen van eventuele bijwerkingen, al was het alleen maar om claims uit te sluiten. Ondanks mijn voorkennis was ik toch redelijk verbaasd over de lijst van mogelijke bijwerkingen van het medicijn Keppra. Hier komt de lijst van mogelijke bijwerkingen (o.a.), beven , Braken, Coördinatie-stoornissen , Depressie, Dubbelzien , Duizeligheid, Eetlust  verminderend , Emotionele onevenwichtigheid , Evenwichtsstoornissen  Geheugenstoornissen , Huiduitslag, Misselijkheid, Slaperigheid, Spierschokken , Spijsverteringsstoornissen , Vijandigheid , Zwakte .Bent u er nog? Als je zo’n lijst ziet dan denk je al snel dat het middel wellicht erger is dan de kwaal. Ik heb er in ieder geval een nacht wakker van gelegen, Thea niet die sliep als een roos. Met ingang van 6 januari wordt de dosis verdubbeld, en dus wordt de kans op bijwerkingen dan ook groter, ik zal in ieder geval scherp monitoren of er er bijwerkingen gaan optreden, zonder spoken te willen zien uiteraard.

Een ander punt waar we scherp op moeten toezien is een beperkt gebruik van alcohol, zoals bekend is Thea een liefhebber van glaasje witte wijn. Thea laat zich moeilijk sturen op dat punt, als het gezellig is dan zijn een paar (of meer) glazen zo weggedronken. We zijn dus naarstig op zoek gegaan naar wijnen met een (zeer) laag alcoholgehalte die nog een beetje naar wijn smaken ook. Voorlopig hebben we er 2 gevonden, Natureo uit Portugal en een witte chardonnay,  Faber. De kunst wordt nu met name voor het bezoek om niet al te veel te benadrukken dat deze wijn praktisch alcoholvrij (05%) is. Wordt dat wel gedaan dan zal Thea de drank snel afdoen als limonade, die ik maar aan een ander moet geven. Hoe dit moet wanneer we uit eten gaan moet ik nog bedenken, maar daar komen we ook wel uit hoop ik.  Goed, de jaarwisseling komt er aan, ik zie er eerlijk gezegd niet echt naar uit, het liefst ga ik nu naar bed om er op 2 januari weer uit te komen. Op 2 januari moet ik er toch vroeg uit want dan komt de nieuwe stukadoor (de vorige is 2 keer niet op komen dagen) de zolder afwerken. Eerst wordt er een stuklaag aangebracht, daarna wordt de zolder gespoten. Ik heb gisteren de vloer zorgvuldig afgedekt met stuclopers, het is verbazingwekkend wat een mantelzorger c.q. personal assistant, allemaal moet kunnen.

Wat is er nog meer te melden? Thea is uit eten met Tarita, Sander en Finn, voordat ze ca. 4 weken met vakantie gaan naar Kuala Lumpur en omstreken. Dat wordt de komende weken weer Skypen geblazen, moet nog even snel een accespoint plaatsen om het wifi signaal in de huiskamer te versterken voor een betere ontvangst. Morgen ga ik zelf nog even lunchen met een iPad app ontwikkelaar, Fred Zuijdendorp, http://www.zdndrp.nl/  om de Memmorazzo app enigszins aan onze wensen aan te passen. Het persoonlijk communicatie boekje  schiet soms wat te kort bij onze communicatie pogingen. Thea gooide het boekje gisteren voor het eerst door de kamer toen ik niet begreep wat zij bedoelde. Een snel aan te passen systeem op bijv. de iPad zou dus wel eens kunnen helpen. Zeker weten doe ik het niet, net zo zeker dat ik weet wat volgend jaar gaat brengen. Ik hoop in ieder geval voor jullie dat alles waarop getoast wordt mag uitkomen. Tot volgend jaar!